Wie zijn wij

Wie zijn wij

Rietveld Adviseurs is een onderscheidend adviesbureau op het gebied van leiderschap en talentontwikkeling. Een no-nonsense mentaliteit, directe aanpak en persoonlijke betrokkenheid garanderen succesvolle ontwikkeltrajecten op maat met duurzame resultaten. 

De drijvende kracht achter Rietveld Adviseurs is Arie Rietveld (1964). Hij begon zijn loopbaan bij de Koninklijke Landmacht waar hij diverse leidinggevende functies binnen de logistieke dienst bekleedde. In 1993 werd hij voor de Verenigde Naties (UNPROFOR) uitgezonden naar voormalig Joegoslavië. Bij terugkeer in Nederland volgde een specialisatie als opleidingsbegeleider en coach voor de vakopleiding van de KMA/KMS, gaf hij vier jaar training aan officieren en onderofficieren.

Om door te groeien in het vakgebied, verliet hij in 2001 het Ministerie van Defensie en werd actief in de zakelijke wereld van leiderschap, advies, recruitment en coaching. Eerst in samenwerking met Schuylenborgh Adviseurs, vervolgens als partner bij Waerdenborgh en als Associate Partner bij Avouch Management Search. Daarnaast raakte hij betrokken bij de directie van het Leger des Heils in de rol van Hoofd Algemene Zaken. Wat begon als een interim opdracht, leidde tot een commitment van ruim acht jaar. 

In 2009 volgde Arie de leergang Professioneel Coachen en in 2010 de opleiding tot Certified Trainer 7Life Languages (7LL). Arie staat voor ondernemende betrekkingen en oprechte verbindingen tussen mens en organisatie. Als adviseur en coach is hij onder andere actief voor bedrijven zoals KPN, Bosman, de NS, DHV en de Gemeente Rotterdam. Zijn benadering is betrokken, persoonlijk, enthousiast en integer. 

In zijn vrije tijd is Arie Rietveld als vrijwilliger bestuurlijk betrokken bij verschillende organisaties: secretaris van de Plaatselijke Commissie van de Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij, station Elburg, voorzitter van Stichting de Brug Internationaal en bestuurslid van de Stichting Historische Collectie Regiment Bevoorrading & Transporttroepen. 
Naar top van pagina