Visie op leiderschap

Visie op leiderschap

Leiderschap kent vele definities. De kern is het bewust beïnvloeden van het gedrag van anderen om samen met hen het gestelde doel te bereiken. Door initiatief en verantwoordelijkheid te nemen komen veranderingen op gang en raken ze verankerd in een organisatie.

In de huidige tijd gaat het meer en meer om een moreel contract tussen de leidinggevende en zijn medewerkers. Samen met de mensen die aan zijn of haar zorg en verantwoordelijkheid zijn toevertrouwd, zet de leidinggevende zich in om de targets van de organisatie te behalen. Daarbij gebruikt de leidinggevende zijn of haar communicatieve kwaliteiten om het gedrag te beïnvloeden, met oog voor de persoonlijke behoeften van zowel het team als het individu.  

Bij onze dienstverlening op het gebied van leiderschap maken wij onderscheid tussen persoonlijk leiderschap en het leiden van teams in organisaties. Onze producten variëren van inspirerende trainingen rond het thema Leiderschap, tot echte teambuildingsessies en persoonlijke ontwikkeltrajecten.

Neem eens contact op om te zien wat wij voor u kunnen betekenen.  


Naar top van pagina