Contact

Intermediair in leiderschap


Leiderschap 

Leiderschap bestaat uit een combinatie van vaardigheden, zoals de kunst van het leidinggeven en de aanwezigheid van persoonlijk charisma. Leiding geven heeft te maken met het bieden van structuur, duidelijke communicatie en toepassen van diverse technieken.

Leiderschap gaat verder dan leidinggeven. Het vereist moed, daadkracht, en verantwoording dragen voor genomen beslissingen. 

Welke stijl van leiderschap is nodig in deze tijd van verandering? Meer dan ooit lijkt het voor organisaties nodig om zich aan te passen aan de huidige markt. Leiderschap is daarbij essentieel, maar tegelijkertijd zijn leidinggevenden onderdeel van dat proces. 

De belangrijkste taak van een leider is het beïnvloeden van het gedrag van anderen zodat de doelstellingen van de onderneming gerealiseerd kunnen worden.

Hoe ga je daar mee om? Welke bijdrage kan ik als leider leveren? Hoe creëer ik meerwaarde voor de onderneming? Waardoor word ik geïnspireerd? Dat zijn de vragen die er echt toe doen. 

 

Het verschil maken 

Iedere ervaren leidinggevende weet dat het beantwoorden van deze principiële vragen uiteindelijk bepalen of je succesvol bent als leider. Om een team aan te sturen moet je zelfsturend zijn. Om te inspireren moet je zelf geïnspireerd zijn. Voor velen is het een flinke klus om jezelf niet te verliezen in het krachtenspel tussen medewerkers, collega's, leiding, directie en bestuurders.

Hoe complex de omgeving ook is, u kunt leren om u vast te houden aan uw eigen kernwaarden en vanuit kalmte en vertrouwen richting te geven. Richting aan uzelf, én aan de mensen die aan uw verantwoordelijkheid zijn toevertrouwd. 

De unieke waarden en competenties van een leider bepalen het uiteindelijke resultaat. 

Rietveld Adviseurs kan hierin het verschil maken. Samen met u gaan we de diepte in, op zoek naar de antwoorden op vragen rondom uw persoonlijk leiderschap, het vergroten van uw effectiviteit en verdieping van uw persoonlijke kwaliteiten.    

Durft u dat aan? 


Wij werken samen met


Naar top van pagina